Αναδημοσίευση από τη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Την Παρασκευή 8 Γενάρη ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας ξεκινάει απεργία πείνας ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη εκτίσει 16 μέχρι τώρα χρόνια από την ποινή του. Πιο συγκεκριμένα, στις 22/12 αστυνομικές δυνάμεις προβαίνουν σε απαγωγή του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Βόλου και με συνοπτικές διαδικασίες τον μεταφέρουν στις πειθαρχικές φυλακές Δομοκού.

Η πράξη έρχεται μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίο-έκτρωμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει μια σειρά από διατάξεις που αυστηροποιούν το καθεστώς κράτησης, αναιρώντας βασικά δικαιώματα των κρατούμενων. Σύμφωνα ακόμα μ' αυτό, λοιπόν, θα έπρεπε να μεταχθεί εκεί όπου αρχικά εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Επιπρόσθετα στις 16/1 κατόπιν εισαγγελικής εντολής απάγεται μέσα από το κελί του από τα ΕΚΑΜ τα οποία τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Λαμίας, παρά την άρνησή του για οποιαδήποτε ιατροφαρμακευτική αγωγή ή μεταγωγή του σε θάλαμο νοσηλείας, με αποτέλεσμα την μεταφορά του σε κελί απομόνωσης των φυλακών Δομοκού, όπου βρίσκεται αποκλεισμένος 24 ώρες το 24ωρο. Μπροστά σ’ αυτή τη συνθήκη, στέκονται αλληλέγγυοι ο Γιάννης Δημητράκης και ο Νίκος Μαζιώτης πολιτικοί κρατούμενοι και οι ίδιοι στις φυλακές Δομοκού, που ξεκίνησαν απεργία πείνας, στηρίζοντας το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα ενώ οι σύντροφοι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος, πολιτικοί κρατούμενοι στη φυλακή της Λάρισας, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε πενθήμερη απεργία πείνας αλληλεγγύης, από τις 18/1.

Δικαιολογία για την εκδικητική μεταγωγή αποτελεί η, κατά τη γενική γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αδυναμία μεταγωγών στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω πανδημίας. Την ίδια στιγμή, που η παντελής έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της ασθένειας, πέρα από την περαιτέρω απομόνωση όσων νοσούν κατά δεκάδες σε κελιά ελάχιστων τετραγωνικών, χωρίς το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ήδη οδηγήσει σε στον θάνατο 3 κρατούμενους στις φυλακές των Διαβατών, ενώ στη Λάρισα διαγνώστηκαν εκατοντάδες κρατούμενοι θετικοί στον κορονοϊό.

Σε μια περίοδο που η κρατική διαχείριση μιας εξελισσόμενης πανδημίας γίνεται ολοένα και πιο εγκληματική για τους από τα κάτω, γίνεται, για άλλη μια φορά, φανερό ότι ο μεγαλύτερός εχθρός των εκάστοτε διαχειριστών της εξουσίας είναι και θα είναι όσοι αντιστέκονται και δημιουργούν αναχώματα σε κάθε μορφή καταπίεσης και επίδειξης ισχύος, ενάντια στην εξαθλίωση των ζωών μας. Γι αυτό πάντα οι πολιτικοί αντίπαλοι θα ναι στο στόχαστρο του κράτους, κάνοντας σαφές ότι θα χτυπιούνται όσοι αγωνίζονται για ζωή και ελευθερία.

Ενάντια στην άγρια καταστολή των πολιτικών κινητοποιήσεων, την επιβολή πολιτικής καραντίνας και στη τιμωρητική πολιτική του κράτους απέναντι στους αγωνιστές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Athina pano koufontina 19 01 2021 1

Athina pano koufontina 19 01 2021 2


Πρόσφατα άρθρα