Η φλόγα της αντίστασης άναψε και δεν γίνεται να σβήσει.

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μαρτίου ένα κοινό σώμα φοιτητών/τριών των πανεπιστημίων της Αθήνας και σπουδαστών/στριών των καλλιτεχνικών σχολών προχωρήσαμε στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια. Μια στοχευμένη κίνηση αγώνα που υπαγορευόταν σχεδόν ως απαίτηση από την πολιτική και κοινωνική συνθήκη που επικρατεί γύρω μας για τη σύνδεση των αγώνων φοιτητών/τριών - σπουδαστών/στριών – κοινωνίας.
Λίγες μέρες μετά την κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη, μέσα σε ένα κλίμα πάγιας υποβάθμισης της παιδείας που εκφράζεται από την εξίσωση των πτυχίων των αποφοίτων των καλλιτεχνικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου, το κλείσιμο-συγχώνευση σχολών, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την ψήφιση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία ως τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Πιάνουμε το νήμα των αγώνων του τελευταίου διαστήματος και παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Όλοι/ες εμείς που βρεθήκαμε και αγωνιστήκαμε δίπλα δίπλα στις καταλήψεις και κινητοποιήσεις των δραματικών σχολών, των θεάτρων και των πανεπιστημιακών σχολών, που πορευτήκαμε στον δρόμο ενάντια στο ΠΔ85 και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, που διαδηλώσαμε μαζί με χιλιάδες ανθρώπους ενάντια στις κρατικές και καπιταλιστικές δολοφονίες στις ράγες των τραίνων, στα νοσοκομεία και στα σύνορα διεκδικούμε το δίκιο και τη ζωή που μας αξίζει.
Για άλλη μια φορά λοιπόν το κράτος απάντησε με τον μόνο δυνατό τρόπο που έχει: την αστυνομία. Λίγη ώρα μετά την κατάληψη μας και ενώ η ανακοινωμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης μόλις που είχε ξεκινήσει, υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον χώρο μην επιτρέποντας την πρόσβαση στον υπόλοιπο αλληλέγγυο κόσμο που έφτανε να προσεγγίσει το κτήριο και να συμμετέχει στη συγκέντρωση, στη συνέλευση και τις υπόλοιπες δράσεις της κατάληψης και εγκλωβίζοντας μέσα φοιτητές/τριες, σπουδαστές/τριες και αλληλέγγυο κόσμο συνεχίζοντας τον αποκλεισμό μέχρι αυτήν την ώρα.
Απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα στην κοινωνία, τους φοιτητές/τριες, τους σπουδαστές/στριες των καλλιτεχνικών σχολών, τους εργαζόμενους της τέχνης, τα σωματεία, τους συλλογικούς φορείς και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει τα αιτήματά μας και να αντιδράσει στο γενικευμένο δόγμα της επιχειρούμενης κατασταλτικής τρομοκράτησης. Οι αγώνες μας είναι κοινοί και κουβαλάν τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια που αποζητάμε.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο της Πρυτανείας ΕΚΠΑ στα Προπύλαια και τον απεγκλωβισμό του χώρου, για να ανοίξει σε όλη την κοινωνία με πολύμορφες δράσεις, εκδηλώσεις και συνελεύσεις.
Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νόμου 4777 και του νέου νόμου-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, που φέρνουν τους ταξικούς φραγμούς και την καταστολή στις σχολές μας.
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του σπουδαστικού κινήματος για το ΠΔ85 και την παροχή μέριμνας.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις των σχολών & των θεάτρων σε όλη τη χώρα.

 

Καλούμε σε:
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ | Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 |  Προπύλαια | 9.00

Στήριξη με δράσεις αντίστασης & καλλιτεχνικής δημιουργίας ενάντια στην επιχειρούμενη αστυνομοκρατία και καταστολή.

10-10-1000αδες καταλήψεις ενάντια σ’ έναν κόσμο οργανωμένης σήψης.

Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία, έξω από τα Προπύλαια η αστυνομία.

Φοιτητές & καλλιτέχνες είμαστε μαζί, αγώνας για την τέχνη αγώνας για ζωή.

Συνέλευση φοιτητών/τριών, σπουδαστών/στριων & αλληλέγγυων της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ