ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν στην εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Κατά την επιχείρηση εκκένωσης του κατειλημμένου κτιρίου συνελήφθησαν 4 σύντροφοι/ισσες και προσήχθησαν ακόμα 3 σε κοντινό σημείο από την Κατάληψη. Οι 3 προσαχθέντες λίγο μετά αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι 4 συλληφθέντες/εισες τέθηκαν υπό κράτηση τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της κατάληψης δημόσιας περιουσίας. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης σύντροφοι και συντρόφισσες της Κατάληψης μαζί με αλληλέγγυο κόσμο πραγματοποίησαν συγκέντρωση, η οποία κατευθύνθηκε προς τον αστυνομικό φραγμό που είχε στηθεί γύρω από τη Mundo Nuevo. Ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας καλέστηκε έκτακτη διαδήλωση υπεράσπισης της Κατάληψης, την οποία στήριξαν με τη συμμετοχή τους περισσότερα από 1000 άτομα, παρά την ισχυρή παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων που μπλόκαραν τόσο την πρόσβαση στην ευρύτερη γειτονιά της Mundo Nuevo, όσο και τους δρόμους προς τα πανεπιστήμια με ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και κλούβες.
Η Κατάληψη Mundo Nuevo αποτελεί σημείο αναφοράς του αναρχικού κινήματος, μια ζωντανή δομή αλληλεγγύης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και πεδίο εδαφικοποίησης των ελευθεριακών προταγμάτων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατεστάλη. Διότι τόσο μέσω των εκδηλώσεων -πολιτικών και πολιτιστικών- όσο και μέσω της συμμετοχής της σε πλήθος κινητοποιήσεων άνοιγε το δρόμο και καλλιεργούσε συνειδήσεις αγώνα ενάντια στο κρατικό- καπιταλιστικό- πατριαρχικό σύστημα εξουσίας. Από τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, την εμπλοκή της μέσα σε σχολεία και σχολές, την υπεράσπιση των καταλήψεων, τις απεργιακές και εργατικές συγκεντρώσεις και περιφρουρήσεις μέχρι τους αγώνες ενάντια στην πατριαρχία, την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες- μετανάστες και σε όσους βρίσκονταν σε ανάγκη και την οργάνωση του αναρχικού αγώνα. Η εκκένωσή της άλλωστε έρχεται σε συνέχεια της κατασταλτικής επίθεσης που δέχτηκε η ίδια ως κομμάτι του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, τη μέρα διεξαγωγής του στο ΑΠΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Η εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής κατασταλτικής εκστρατείας απέναντι στις καταλήψεις, τις δομές του αναρχικού αγώνα και ευρύτερα στο αναρχικό κίνημα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Μια εκστρατεία πάγια και σε πλήρη εξέλιξη, που στόχο έχει να καταστείλει όσους και όσες αγωνίζονται και να επιβάλλει την κοινωνική σιωπή, ενώ ταυτόχρονα κράτος και αφεντικά επιταχύνουν τις πολιτικές και οικονομικές αναδιαρθρώσεις, εξαθλιώνοντας και οδηγώντας στην πλήρη φτωχοποίηση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με το χτύπημα της απεργίας και του 8ώρου, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μαύρη εργασία και τις εργατικές δολοφονίες, το αντικοινωνικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ, την ακρίβεια και τη λεηλασία της κοινωνικής βάσης και τον πτωχευτικό κώδικα με τους πλειστηριασμούς της α' κατοικίας. Μια εκστρατεία που εκ νέου εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα με την εκκένωση της Κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα, την εισβολή στα κατειλημμένα προσφυγικά στην Αθήνα και την απειλή εκκένωσης προς τον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό στην Πετρούπολη.
Απέναντι στην αντιεξεγερτική εκστρατεία του κράτους• με τις εκκενώσεις καταλήψεων, το χτύπημα των διαδηλώσεων, την αστυνομική κατοχή σε πάρκα, πλατείες, λόφους, την επιχείρηση εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές και την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του ασύλου, την καταστολή εργατικών και απεργιακών αγώνων, τις διώξεις, τις συλλήψεις, τα στημένα κατηγορητήρια και ευρύτερα τη στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος• να υπερασπιστούμε τις κατειλημμένες δομές αγώνα, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να αγωνιστούμε από τα κάτω για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος κράτους και κεφαλαίου, για την οικοδόμηση του καινούριου κόσμου που έχουμε στις καρδιές μας. Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

 

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO
που δικάζονται την Παρασκευή 9/12 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ, ΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΒΟΤΑΝΙΚΟ

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση