ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΙΣ 09.00

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Δε θα πεθάνει μόνος, όπως δε θα πεθάνει και στις αίθουσες δικαστηρίων. Το τσάκισμα του φασισμού θα έρθει στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και μόνο. Κλείνοντας 2 χρόνια πλέον από την καταδίκη της Χ.Α., της αναγνώρισής της ως εγκληματική οργάνωση και την φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της, βλέπουμε τα ριζώματά της να αναδύονται ξανά στην επιφάνεια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως ο φασισμός, όπως και το κράτος, έχουν συνέχεια - ακριβώς γιατί ο ένας θρέφει το άλλο και αντίστροφα. Ο καπιταλισμός έχει ως δομικό του στοιχείο τον φασισμό και μπορεί να αναπαράγεται εξαιτίας αυτού, επομένως οι πανηγυρισμοί του αστικού δημοκρατικού τόξου περί τέλους του νεοναζιστικού μορφώματος γνωρίζουμε πως είναι αποκλειστικά ζήτημα επικοινωνιακό. Στην πρώτη κρίση, στις πρώτες πραγματικές κοινωνικές αντιδράσεις κεφάλαιο και κράτος θα παίξουν το χαρτί των φασιστών, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που χρειάζεται για την καταστολή των αγώνων. Προβάλλοντας ένα αντισυστημικό προσωπείο, οι φασίστες θα κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά: θα προασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών, θα χτυπήσουν το διεκδικητικό ταξικό κίνημα, θα χτυπήσουν τους/ις κατατρεγμένους/ες ενώ ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός θα εξακολουθεί να γεννάει κρίσεις που θα πληρώνουν οι καταπιεσμένοι/ες.

Φυσικά, οι φασίστες είναι εκεί έξω και όποτε βγαίνουν από τις τρύπες τους, τους κάνουμε ξεκάθαρο με κάθε τρόπο πως θα τους τσακίζουμε παντού. Σε σχολεία και σχολές, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Η εμφάνισή τους στα περσινά περιστατικά της Σταυρούπολης, στις 2 Οκτώβρη, έδειξε πως πέρα από τις μικρές καταδρομικές τους επιθέσεις, όταν οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες πήγαν μαζικά στις πλατείες που υποτίθεται έκαναν δικές τους, ήταν εξαφανισμένοι, χιλιάδες κόσμου φώναζε πως θα τους τσακίσει και η αστυνομία έκανε αυτό που ξέρει καλά και κάνει όλα τα χρόνια: τους προστάτευε, επιτέθηκε στους/ις αντιφασίστες/ριες και συνέλαβε δύο συντρόφους.

Παντού και πάντα η αγαστή συνεργασία μπάτσων φασιστών κάνει την δουλειά και των δύο ευκολότεροι, που σε τελική ανάλυση είναι μία: εντολοδόχοι του κράτους, σκυλιά των αφεντικών.

Ως αναρχικοί/ές βρισκόμαστε δίπλα στους συλληφθέντες και προτάσσουμε την ολοκληρωτική πάλη ενάντια σε κάθε είδους φασιστικό μόρφωμα. Με γνώμονα και κινητήριο δύναμη τον αντιφασιστικό αγώνα, τσακίζουμε τον φασισμό στις γειτονιές, στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και χτίζουμε έναν κόσμο απελευθερωμένο από ιεραρχικά ιδεολογήματα, θεμελιωμένο στην ισότητα και την ελευθερία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΣ – ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

afisa quieta antifa allileggii dikastiria 19102022


Πρόσφατα άρθρα