ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας, απαγόρευσης της κυκλοφορίας, άγριας καταστολής των πολιτικών κινητοποιήσεων και επιβολής πολιτικής καραντίνας, όπου οξύνεται η επίθεση και διευρύνεται η εκμετάλλευση σε βάρος των καταπιεσμένων ψηφίστηκε στις 9 Δεκέμβρη το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές, για το σαρωτικό χτύπημα των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην εξόντωση και την εξαθλίωσή τους και στοχοποιεί ιδιαίτερα όσους αγωνίζονται μέσα στις φυλακές, προωθώντας εκ νέου την μετατροπή των φυλακών σε τύπου Γ και επιχειρώντας να στερήσει όχι μόνο την φυσική ελευθερία των κρατουμένων αλλά και την ίδια τους την αξιοπρέπεια σε συνδυασμό με τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στα κολαστήρια της δημοκρατίας.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Το κράτος μέσα στις φυλακές διευρύνει το καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στους κρατούμενους/ες, με τις συνθήκες συνωστισμού που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός και με τον αποκλεισμό από αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη. Οι συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές οδηγούν σε ένα προδιαγεγραμμένο κρατικό έγκλημα, στην θανατική καταδίκη όσων βρίσκονται έγκλειστοι σε αυτές. Η παντελής έλλειψη μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της ασθένειας, πέρα από την περαιτέρω απομόνωση όσων νοσούν κατά δεκάδες σε κελιά ελάχιστων τετραγωνικών, χωρίς το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ήδη οδηγήσει στον θάνατο 3 κρατούμενους στις φυλακές των Διαβατών. Ενώ, στη Λάρισα διαγνώστηκαν εκατοντάδες κρατούμενοι θετικοί στον κορονοϊό, μετά τις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων για μαζικά τεστ, ανάμεσά τους και ο αναρχικός κρατούμενος Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αποκαλύπτοντας την αδιαφορία και την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας εντός των φυλακών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


Πρόσφατα άρθρα