Η ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο και περνώντας την πρώτη της βαθιά πολιτική κρίση – προερχόμενη από τα πάνω – κάνει ξεκάθαρο ότι αιχμή του δόρατος της προεκλογικής της πολιτικής είναι η καταστολή. Να μην το επιτρέψουμε.
Η πλέον πολυσυζητημένη πανεπιστημιακή αστυνομία κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην είσοδο του ΕΚΠΑ, για να περιφρουρήσει το campus, περιφρουρούμενη η ίδια από κάθε λογής μπάτσο (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες).
Διότι σκοπεύουν να καταπατήσουν κάτι που στην κοινωνική συνείδηση παραμένει ζωντανό και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και εξεγερσιακά γεγονότα των τελευταίων 50 ετών. Όπως ακριβώς και με την περίπτωση των Εξαρχείων, όπου ένας στρατός κατοχής έχει στρατοπεδεύσει γύρω από την πλατεία, έτσι και στα πανεπιστήμια σκοπός είναι η αστυνομική παρουσία να γίνει κανονικότητα.
Έπειτα από σχεδόν μισό αιώνα ύπαρξης της 3ης ελληνικής δημοκρατίας, το κράτος θεωρεί πως είναι η ώρα να καταργήσει εξ ολοκλήρου το πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαράκτηρα, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοκληρωτική τάξη.
Κι αυτό διότι το άσυλο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους αγώνες για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Αποτελεί την ιδεολογική σύνδεση μεταξύ γενεών και δεν σταματά να νοηματοδοτεί τα επίδικα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Στέγασε πλήθος ριζοσπαστικών πολιτικών διεργασιών και μετουσίωσε τον πολιτικό λόγο σε πράξη.
Η υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και του κοινωνικού του χαρακτήρα, ο αγώνας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, είναι υπόθεση όλων των αγωνιζόμενων.
Καλούμε αύριο Τρίτη 06/09 - 08:00 στην κεντρική πύλη του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε) για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και του κοινωνικού του χαρακτήρα.


ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας