ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ | ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΕΚΘ 27/7 18:00


Η ζωή είναι μια φάρσα που πρέπει να την υπομείνουν όλοι. Όμως η διαφορά στο πόσο μπορεί να γελάει ο καθένας βρίσκεται στην σχέση του με την εξουσία.
Για παράδειγμα ένας παιδοβιαστής με κολλητούς στα υπουργεία και τα καρτέλ μπορεί να γελάει ανέμελος χωρίς να σηκώσει κάποιο κόστος. Όμως, δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από τις παρέες τους. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ιούδας είχε ανεπίληπτους φίλους. Εκεί λοιπόν έρχεται η πρόσβαση στις βίλες με τα πληθωρικά τραπέζια πληρωμένα από μίζες ως μεγαλοεγγυητής της ελευθερίας, του γέλιου και της αλήθειας. Άλλωστε, η πιο ωραία πονηριά του διαβόλου είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει και του βιαστή ότι δεν υπήρχε.
Ο παιδοβιαστής Λιγνάδης που καταδικάστηκε είναι ελεύθερος, οι βιαστές της Γεωργίας Μπίκα είναι ελεύθεροι κι ο βιασμός της μια παρερμηνεία κάποιας «τρελής» με «κάποιο συμφέρον», ο Κορκονέας δεν αξίζει ισόβια κάθειρξη. Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καλαιτζής είναι φυλακισμένος 6 μήνες χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που τον ενοχοποιεί -παρά μόνο τις κοινωνικές του σχέσεις με αναρχικούς, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος βρίσκεται έγκλειστος ποινικοποιώντας την ιατρική φροντίδα που έδειξε σε τραυματισμένο σύντροφο του κι ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει εδώ και 7 μήνες τα 3/5 της ποινής του και απαιτεί την ελευθερία του με ρίσκο στη υγεία και την ζωή του.
Ο απεργός βρίσκεται από τις 23/5 σε απεργία πείνας και θα μετράει ήδη 64 μέρες ασιτίας όταν θα εκδικαστεί η έφεση στις 25/7 στα δικαστήρια Λαμίας. Μια ενδεχόμενη αναπηρία του Μιχαηλίδη ή ακόμα κι ο ενδεχόμενος θάνατος επικυρώνει το μήνυμα τους απέναντι σε όποιον περισσεύει.
Όλα δείχνουν πως βιαστές, παιδοβιαστές, γυναικοκτόνοι, δολοφόνοι και μεγαλομαφιόζοι, χρειάζονται κάποιους μήνες φυλάκισης για να σωφρονιστούν και να επανέλθουν στο κοινωνικό σύνολο. Τρομοκράτες, αναρχικοί, ληστές τράπεζας, φτωχοί που κλέβουν κάποιο σουπερμάρκετ χρειάζονται εξόντωση, φυλάκιση και αρκετό ξύλο. Θα καταλάβουμε πόσο στοιχίζει το αδίκημα μας μόνο εάν αναρωτηθούμε: είμαι το παράδειγμα της εξουσίας ή το παράδειγμα εναντίον της;
Η κόλαση είναι εδώ και τη βιώνουν όσοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα ξανά και ξανά μέχρι να πνιγούν στις θάλασσες και τις σφαίρες, όσες βρίσκονται φυλακισμένες στα στρατόπεδα, όσες δεν τις πίστεψαν ποτέ, αυτοί που σκοτώνονται την ώρα τις δουλειάς και όσοι εκβιάζονται να φορέσουν τις παραλλαγές για να υπερασπιστούν τα κέρδη των πολυεθνικών.


Με όσους οπλίστηκαν απέναντι στη δικαιοσύνη και δραπέτευσαν
Με όσες γνωρίζουν, καταστρέφουν και δημιουργούν
Πάντα με τις καταπιεσμένες και τις εξεγερμένες
Η κόλαση είναι εδώ και την βιώνουν όσοι αντιστέκονται στους εξουσιαστές αυτού του κόσμου. Λευτεριά στον Μιχαηλίδη.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ


Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο&Κόκκινο»,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Πρόσφατα άρθρα