Τα ξημερώματα της Παρασκευής η 46χρονη Κατερίνα βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της, δολοφονημένη από το σύζυγό της. Μόλις ενάμιση μήνα πριν, στην Καβάλα η 43χρονη Άιντα στραγγαλίζεται στο φαρμακείο όπου εργαζόταν από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Οι συνεχείς γυναικοκτονίες, οι κακοποιήσεις, οι βιασμοί & οι παρενοχλήσεις, η συγκάλυψη των βιαστών της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, η αθωωτική απόφαση για τους μπάτσους που δολοφόνησαν τον Ζακ/Zackie Oh! , η καθημερινή αντιμετώπιση των μεταναστριών στα σύνορα & τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, & των φυλακισμένων, καθιστούν απόλυτα σαφές ότι η έμφυλη/πατριαρχίκή βία είναι συστημική βία και όσο κι αν η αστική δικαιοσύνη και οι εκπρόσωποί της βαυκαλίζονται πως εργάζονται για την αντιμετώπισή της, βρίσκονται εκεί για να διώκουν και να φυλακίζουν κάθε αγωνιζόμενη και αγωνιζόμενο, είναι κομμάτι ενός συστήματος που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πατριαρχική και εν γένει την εξουσιαστική βία, προστατεύοντας τους ισχυρούς και τα εγκλήματά τους, τρομοκρατώντας και ρίχνοντας στην πυρά του κανιβαλισμού όσες και όσους τολμούν να αντισταθούν !

Οργανωνόμαστε & αγωνιζόμαστε ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και τον καπιταλισμό, στρέφοντας το βλέμμα στο δρόμο, διότι καμία διαμαρτυρία που δεν επιλέγει να βγει στον δρόμο του αγώνα δεν είναι αρκετή. Ο αγώνας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας είναι διαρκής και περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, έναν αγώνα συνολικό ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας.

Ελεύθερες Γυναίκες/Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό “Μαύρο & Κόκκινο”,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων