Σήμερα το πρωί, περίπου στις 6:00, ομάδα ασφαλιτών εισέβαλε στον χώρο του πανεπιστήμιου και προχώρησε σε νέα εκκένωση της κατάληψης στο χημικό. Ο συγκεκριμένος χώρος βρισκόταν υπό κατάληψη εδώ και 3 ημέρες σε απάντηση της εκκένωσης του κατειλημμένου χώρου ''στέκι στο βιολογικό''. Εντός βρισκόταν 15 άτομα τα οποία και προσήχθησαν ενώ στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ο χώρος παραδόθηκε στις Πρυτανικές αρχές.

Πρόκειται για ακόμη μία εκδικητική διαχείριση από τις πρυτανικές  αρχές, ο χώρος στο χημικό αυτή τη στιγμή είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένος από την αστυνομία σε σημείο που δεν μπορεί να αξιοποιηθούν για τίποτα. Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της αναβάθμισης με όρους καπιταλιστικής ανάπτυξης του συγκεκριμένου χώρου. Εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ εδώ και χρόνια βρίσκονται πολλά κτίρια και πολλές αίθουσες παρατημένες και αναξιοποίητες. Ωστόσο το πανεπιστήμιο επέλεξε να παρέμβει συγκεκριμένα στο κατειλημμένο στέκι του Βιολογικού γνωρίζοντας πολύ καλά την μακροχρόνια δράση του μέσα σε αυτό αλλά και τη σημαντική παρουσία του στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα. 

Σε απάντηση της 2ης εκκένωσης υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις 7 το πρωί στην πλατεία Ροτόντας, και στη συνέχεια έγινε κατάληψη της Κοσμητείας της ΣΘΕ όπου αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνέλευση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες.