libe gynaikok4

libe gynaikok1

libe gynaikok2

 

ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΕΣ

Τα τελευταία περιστατικά γυναικοκτονιών, αυτό της 55χρονης στη Θεσσαλονίκη που την πυροβόλησε ο πρώην σύζυγός της με καραμπίνα, επειδή τον είχε εγκαταλείψει, καθώς και της 29χρονης στην Αλεξ/πολη που ξυλοκοπήθηκε βίαια μέχρι θανάτου, έρχονται να προστεθούν σε μια λίστα γυναικών που τα τελευταία χρόνια χάνουν τη ζωή τους από το χέρι ενός άνδρα. Μόνο μέσα στο 2021 συνολικά 17 γυναίκες (επίσημα καταγεγραμμένες ) έχουν δολοφονηθεί λόγω του φύλου τους. Οι γυναικοκτονίες δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, είναι η κορύφωση της πατριαρχικής βίας, η οποία είναι παρούσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Τα τελευταία 2 χρόνια ζούμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη, αυτή της πανδημίας, με το κράτος όχι απλά να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (ενίσχυση υγείας, παιδείας, δομών αποκλεισμένων ομάδων, ΜΜΜ), αλλά αντίθετα να σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, το εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα επιτίθεται ακόμα περισσότερο στις γυναίκες των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο ταυτόχρονα με τις 17 γυναικοκτονίες, παρακολουθήσαμε να έρχονται στη δημοσιότητα απόπειρες βιασμού, βιασμοί, υποθέσεις trafficking με τη συγκάλυψη της αστυνομίας και των πολιτικών της προϊσταμένων, καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βασανισμούς μέσα σε αστυνομικά τμήματα, συγκάλυψη κυκλωμάτων παιδοβιασμού, παιδικής και γυναικείας πορνογραφίας με πιο πρόσφατο γεγονός αυτό του γνωστού παρουσιαστή σατιρικής εκπομπής, Σ. Παναγιωτόπουλου, o οποίος διατηρούσε προσωπικό μπλογκ με πορνογραφικό υλικό στο οποίο δημοσίευε σεξουαλικού περιεχομένου βίντεο με τις πρώην του.
Είναι απόλυτα σαφές πως εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους μηχανισμούς. Γιατί η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Οι κρατικοί φορείς που διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οργανώνοντας καμπάνιες και ημερίδες κατά αυτής, είναι οι ίδιοι που καθημερινά αναπαράγουν τα έμφυλα στερεότυπα, οι ίδιοι που αναπαράγουν την καταπίεση των γυναικών. Είναι αυτοί που απολύουν εγκύους, αθωώνουν βιαστές και γυναικοκτόνους, ψηφίζουν νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις και την αυτοδιάθεση των σωμάτων των γυναικών, κρατούν κατά χιλιάδες έγκλειστες πρόσφυγες-μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις πνίγουν στο Αιγαίο, τις απειλούν, τις ξυλοκοπούν και τις βιάζουν στα σύνορα, τις παρενοχλούν σεξουαλικά και καταστέλλουν αγωνιζόμενες γυναίκες που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην κρατική, καπιταλιστική και πατριαρχική βαρβαρότητα.
Ως αγωνιζόμενες, ως αναρχικές και ως γυναίκες, δεν έχουμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυες η μία στην άλλη και όλες μαζί να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη γη, μαζί με όλους τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, δίπλα και μαζί με τους συντρόφους μας, έχοντας πάρει θέση μάχης ενάντια στον σάπιο κόσμο της Εξουσίας. Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν. Την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση όλων των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, ελευθερίας, για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό// μέλος ΑΠΟ- ΟΣ

https://libertatiasquat.blogspot.com/