ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ο διανομέας Anees Meer, που μόλις πριν ένα μήνα είχε κλείσει τα 18 του χρόνια, με καταγωγή από το Πακιστάν, πέφτει στην άσφαλτο νεκρός μετά από σύγκρουση με ταξί που παραβίασε το στοπ σε δρόμο της Καλλιθέας.

Ο Anees ήταν ένα από τα χιλιάδες ανήλικα προσφυγόπουλα που έφυγε από τον τόπο του ως αποτέλεσμα των πολέμων, της βίας και της ζοφερής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε μια σειρά από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής από τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη της Δύσης. Ο Anees θα μπορούσε να είχε πνιγεί στα σύνορα προσπαθώντας να τα περάσει για ένα καλύτερο μέλλον όπως χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θα μπορούσε να τσακιστεί σε κάποια οικοδομή ή εργοτάξιο όπως πολλοί φίλοι του ή όπως ο πατέρας του στο Πακιστάν, θα μπορούσε να είχε τραμπουκιστεί ή πυροβοληθεί σαν εργάτης γης κάπου στην επαρχία, ζητώντας τα μεροκάματα του, όπως ο θείος του, ο μόνος συγγενής του στην Ελλάδα που χωρίς χαρτιά και ο ίδιος δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει στο νεκροτομείο υπό τον φόβο της δικής του απέλασης.

Τελικά στο μόλις δεύτερο μεροκάματο του ως διανομέας χάνει την ζωή του. Χωρίς δίπλωμα οδήγησης σαν αποτέλεσμα των διαχωρισμών και αποκλεισμών που προωθούνται από τις συμφωνίες μεταξύ των κρατών της Ε.Ε όπου κανένας αιτούντας άσυλο δεν έχει δικαίωμα στο να εκδώσει άδεια οδήγησης. Προωθώντας και κλείνοντας το μάτι στα αφεντικά για περισσότερη αδήλωτη εργασία, με χαμηλότερα μεροκάματα, χωρίς να μπορούν να έχουν πρόσβαση με αξιοπρεπείς όρους στην εργασία δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες, καταλήγοντας υπό το φόβο της απόλυσης να δουλεύουν κάτω από όλες τις συνθήκες ανάλογα με τα γούστα των αφεντικών τους.

Απέναντι στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού που οργανώνει από τα πάνω και ιεραρχικά την κοινωνική ζωή, τρέφεται από την αδικία, αναπαράγει τις ταξικές αντιθέσεις και τους αποκλεισμούς και νόμος του είναι το δίκαιο του ισχυρού, συλλογικά, μαχητικά και από τη βάση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ευθύνη μας να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Για εμάς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι ο δρόμος της αντίστασης.

Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός νέου κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Στηρίζουμε τη μοτοπορεία που καλεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 13:00

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση