ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΥΝΤΊΝΑ

Στηρίζουμε την παρέμβαση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σήμερα 18/02/21 από αλληλέγγυους, -ες στον Δημήτρη Κουφοντίνα με ανάρτηση πανό, τρικάκια και συνθήματα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή, ο οποίος διανύει την 42η ημέρα απεργίας πείνας.

Οι κρατικοί μηχανισμοί είναι υπεύθυνοι για το πολύ κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η υγεία του. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε μη αναστρέψιμες βλάβες . Αυτή τη στιγμή ο απεργός έχει εισέλθει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας. Ήδη αυτή τη στιγμή από την πολυήμερη ασιτία έχουν εκδηλωθεί σοβαρά προβλήματα στη χολή και το στομάχι του απεργού, τα οποία εκδηλώνονται με εμέτους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσλάβει νερό. Η ενυδάτωσή του γίνεται πλέον αναγκαστικά με ορό, κάτι που βέβαια δε μειώνει ούτε τον κίνδυνο της ζωής του ούτε τη μη αντιστρεψιμότητα κάποιας βλάβης. Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν αδειοδοτήσει την αναγκαστική του σίτιση, η οποία αποτελεί βασανιστήριο. Σε μία περίοδο, που η κρατική διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 6.000 ανθρώπους τα κρατικά αυτά εγκλήματα δείχνουν πόση αξία δίνουν οι κυρίαρχοι στην ανθρώπινη ζωή. Κι αυτή τη στιγμή η ζωή ενός αγωνιστή που παλεύει για τα αυτονόητα, στα πλαίσια της κράτησης του, κρέμεται από μία κλωστή.

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενος στον κρατικό ολοκληρωτισμό που εκδικητικά και παραδειγματικά επιχειρεί να επιβάλλει ένα ειδικό καθεστώς εις βάρος του, αλλά και εις βάρος όλων όσοι θα βρεθούν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η ψήφιση, τον Δεκέμβριο, ενός νόμου που ξεκάθαρα διαμορφώνει ένα ειδικό καθεστώς για τους «καταδικασθέντες για τρομοκρατία», δηλαδή για όσους το καθεστώς ορίσει ως εσωτερικό εχθρό, αφενός έχει φωτογραφικά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την αφαίρεση της δυνατότητας του Δ. Κουφοντίνα να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του σε αγροτικές φυλακές και αφετέρου δημιουργεί μία ακόμα κακή παρακαταθήκη για την ενίσχυση του καθεστώτος εξαίρεσης ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού.

Όντας κρατούμενος για 18 χρόνια, από τα οποία τα 16 τα πέρασε στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ο Δ. Κουφοντίνας σύμφωνα ακόμα και με αυτόν τον αυταρχικό νόμο που καταστρατηγεί κατάφωρα τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, θα έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Προχωρώντας σε μία ακόμα επίδειξη κρατικής αυθαιρεσίας τον μετέφεραν στις φυλακές Δομοκού, παραποιώντας ακόμα και τα σχετικά έγγραφα μεταγωγής του σε μία επιβεβαίωση της ρήσης: «To κράτος είναι η μεγαλύτερη μαφία όλων». Απέναντι στις διαρκείς μεθοδεύσεις εναντίον του, που συνοδεύονται και από την σχετική ιδεολογική κατασυκοφάντηση και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, ο Δ. Κουφοντίνας επέλεξε να αντισταθεί μέσω της απεργίας πείνας.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τις αντιεξεγερτικές επιχειρήσεις για την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, ο αγώνας του Δ. Κουφοντίνα μέσω της απεργίας πείνας, όπως και κάθε αγώνας που ξεσπά για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία, υγεία και παιδεία… είναι αγώνας όλων μας!

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Άμεση ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας, ΑΠΟ – Ο.Σ

 

up ug kouf4

up ug kouf2