Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κατειλημμένα Προσφυγικά.
Τρίτη 2/7 | 20:00 | Γούναρη με Σβώλου 

 

Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε μια εντεινώμενη επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα. Δύο συνεχόμενες μέρες αστυνομικών επιχειρήσεων, με τραμπουκισμούς και περιπολίες στην γειτονιά των κατειλημμένων Προσφυγικών, μέχρι την ΄΄αρπαγή΄΄ του 15χρονου Χ.Κ από τα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ και τον μετέπειτα βασανισμό του στην ΓΑΔΑ.

Την Τρίτη 18.6, 12 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ προσεγγίζουν την γειτονιά των Πρσοφυγικών όπου ταυτοποιούν και προσαγάγουν μέλη της κατάληψης. Επιπλέον οι μπάτσοι λίγη ώρα μετά σταματούν όχημα στο οποίο επιβαίνουν άτομα της κατάληψης, προκαλόυν φθορές και οδηγούν τα άτομα στην ΓΑΔΑ. Τρεις μέρες μετά, και μέσα στο συνεχές κλίμα παρακολούθησης και τρομοκρατίας της γειτονιάς, απαγάγονται δύο άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικο. Κατά την διάρκεια τόσο της προσαγωγής όσο και της κράτησης του, ο 15χρονος βιώνει μια κατάσταση πλήρους τρομοκρατίας. Δέχεται χυδαία λεκτικά σχόλια που μάλιστα απειλούν την σωματική του ακαιρεότητα. Το ίδιο βράδυ ξεσπούν επεισόδια στην γειτονιά των Προσφυγικών, με τον συγκεντρωμένο αλληλέγγυο κόσμο να προσπαθεί να απωθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις που στρατοπέδευαν πέριξ του χώρου της κατάληψης.

Είναι σαφές πως ο κρατικός μηχανισμός, για άλλη μια φορά επιλέγει να ασκήσει πίεση στο κίνημα, μέσα από τα χτυπήματα στους χώρους μας και την καλλιέργεια ενός πνεύματος τρομοκρατίας, που απώτερο σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφή αντίστασης και να φιμώσει κάθε φωνή που υψώνεται κόντρα στον ζόφο που βιώνουμε καθημερινά. Σε μια περίοδο όπου τα πολιτικά σκάνδαλα των κυβερνήσεων αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, η συστημική βία όλο και φουντώνει, με το κράτος και τους μηχανισμούς του να την σπέρνουν καθημερινά σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού συνόλου, πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται κατά εκατοντάδες στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, η αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά αλλά και στην ενέργεια γονατίζει τα φτωχότερα στρώματα, ενώ σπρώχνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο όριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στην πραγματικότητα έχει χρεοκοπήσει γιατί δεν μπορεί να υποσχεθεί καμιά καλύτερη προοπτική, αντιθέτως προειδοποιεί για ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική αφαίμαξη και λεηλασία και είναι γι’αυτόν το λόγο που η εξουσία χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο την καταστολή και αναδεικνύει την αστυνομία ως έναν πολιτικό παίκτη υψηλής σημασίας για την προάσπιση του καθεστώτος, ενόσω αυτή λειτουργεί ολοένα και περισσότερο σαν στρατός κατοχής σε όποιον χώρο εμφανίζεται. Οι εικόνες από τις προσαγωγές στα Κατειλημμένα Προσφυγικά, με τον 15χρονο υπό κράτηση και τον βασανισμό του, οι εργατικές δολοφονίες στο βωμό του κέρδους, οι δεκάδες δολοφονημένες γυναίκες, οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις καταλήψεων (Ελευθεριακό Στέκι Primavera, Ζιζάνια, Utopia AD), τα στημένα κατηγορητήρια σε αγωνιστές αποτελούν μόνο λίγα παραδείγματα της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στις ζωές μας.

Οι καταλήψεις αποτελούν κομμάτι του αγώνα, το έδαφος όπου προετοιμάζονται τα σχέδια της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και για αυτό πρέπει να χτυπηθούν, στο πλαίσιο της «προληπτικής αντιεξέγερσης» για να μην βρουν κοινωνικές προσβάσεις να μην έρθουν σε ώσμωση με την διογκούμενη οργή των πληβειακών μαζών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα προτάγματα του αναρχικού αγώνα είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν μιαν απάντηση στη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουμε. Αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση και αλληλοβοήθεια. Όπως λοιπόν απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειές τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές.

Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί χωρίς να παρακαλά κανέναν.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Από τα κατειλημμένα κτίρια, που όσο θα απειλούνται από τις φασιστικές δυνάμεις, θα συμβολίζουν ολοένα και περισσότερο τα απελευθερωμένα από τις δυνάμεις κατοχής των κατασταλτικών δυνάμεων εδάφη, καλούμε όλους: τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τους πληβείους, τους φοιτητές και τους μαθητές να μπουν δυναμικά στον αγώνα, σε κάθε κοινωνικό πεδίο για την αναχαίτιση του κύματος της κρατικής καταστολής, για να βγούμε στην αντεπίθεση στη διεκδίκηση ενός κόσμου χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους, μια κοινωνία ελευθερίας δικαιοσύνης και ισότητας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης


Πρόσφατα άρθρα