Ανταπόκριση από το σημερινό δικαστήριο της συντρόφισσας Λ. Γ που συνελήφθη την ημέρα της φοιτητικής διαδήλωσης - ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου 4777.

Στις 19/6/2024 εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση της συντρόφισσας Λ.Γ., που συνελήφθη την ημέρα της φοιτητικής διαδήλωσης, στις 10/2/2021, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου 4777, που άνοιξε το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την περαιτέρω επέλαση κράτους και κεφαλαίου με σκοπό την στέρηση των δημόσιων αγαθών και την αύξηση των κερδών εις βάρος των καταπιεσμένων και των πληβείων.


Η καταδίκη της συντρόφισσας σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή, έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των επιθέσεων των εξουσιαστικών μηχανισμών στον κόσμο του αγώνα με σκοπό την τρομοκράτηση και την ηθική-οικονομική εξόντωση των αγωνιζόμενων. Μια καταδίκη που στηρίχθηκε πλήρως στην μαρτυρία του διμοιρίτη που συνέλαβε την συντρόφισσα και ο οποίος στην αγόρευση του έκανε λόγο για ομάδα «αντιεξουσιαστών η οποία παρείσφρησε στην διαδήλωση με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδια».

Η αφήγηση της κυρίαρχης τάξης περί «ταραξιών» δεν πείθει κανέναν ωστόσο καθώς είναι γνωστό πως την ημέρα της ψήφισης του 4777, χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες κατεβήκαν στους δρόμους της πόλης και συγκρούστηκαν μαζικά με τις δυνάμεις καταστολής έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Γνωστό είναι επίσης πως αυτούς που οι μπάτσοι-εισαγγελείς και δικαστές αποκάλεσαν «ομάδα ταραξιών» ήταν η οργανωμένη περιφρούρηση των Φοιτητικών Συλλόγων που πήραν αγωνιστική απόφαση με ανοιχτά πλαίσια, αδιαμεσολάβητα και χωρίς την παρέμβαση οποιουδήποτε θεσμικού ή κομματικού μηχανισμού, να κατέβουν στην διαδήλωση.

Επιπλέον η έδρα συντάχθηκε πλήρως με την γραμμή της ΕΛΑΣ, σε μια προσπάθεια να στιγματίσει τον αναρχικό χώρο με βάση τα σύμβολα, τις σημαίες ακόμα και την ενδυμασία «που συνηθίζουν να φοράνε».

Ως αναρχικοί και αναρχικές λοιπόν θα δηλώσουμε για άλλη μία φόρα πως οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται με λασπολογίες, με κατηγορητήρια που βασίζονται σε μαρτυρίες των εντολοδόχων της εξουσίας, με διώξεις, ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα. Δεν είναι οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί αυτοί που θα κρίνουν τι εκπροσωπούν τα σύμβολα, τα συνθήματα και η ιδεολογία των Αναρχικών, αλλά ο κόσμος του αγώνα που πορεύεται στα μπλόκ μας και φωνάζει για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ελεύθερο.

Θα θυμίσουμε επίσης πως όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους αγωνιστές , δεν έχουν κανέναν λόγο να κοιμούνται ήσυχοι και να επαναπαύονται, καθώς το δίκιο είναι με το μέρος των εξεγερμένων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Λ.Γ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ-ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ


Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

dikastirio LG 19062024


Πρόσφατα άρθρα