ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROZA NERA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Την Κυριακή 21 Απριλίου αλληλέγγυος κόσμος προχωράει στην επανακάταληψη της Rosa Nera στα Χανία. Κόντρα στις προσπάθειες κράτους και αστυνομίας για την καταστολή και τον αφανισμό των καταλήψεων των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και των κοινωνικών κινημάτων σύντροφοι/φισσες, κατάφεραν να δώσουν μια δυναμική απάντηση στον κόσμο της εξουσίας και να παραδώσουν τη Rosa Nera σε αυτόν που πραγματικά ανήκει: στον κόσμο του αγώνα , σε αυτούς που πολεμάνε με συνέπεια και επιμονή το κράτος και το κεφάλαιο.
Η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά εκκενώθηκε από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις την 1η Απριλίου συλλαμβάνοντας 8 άτομα ενώ, παράλληλα, εκκενώθηκε και η κατειλημμένη Πρυτανεία. Η εκκένωση του κτιρίου , ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήρθε για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας από την εταιρεία Belvedere. Μόλις λίγες μέρες μετά, η κατάληψη του Ευαγγελισμού απειλείται ξανά καθώς υπάρχουν βασιμές πληροφορίες για επικείμενη εκκένωσή της. Η Rosa Nera δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής , από το 2017 γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εξάλειψης του¨ ομορφότερου ρόδου¨ της πόλής των Χανιών. Όλες οι προσπάθειες καταστολής βρηκαν απέναντι τους το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα το οποίο επέδειξε αντανακλαστικά με ποιο χαρακτηριστικό παράδείγμα τις μαζικές διαδηλώσεις μετά την εκκένωση το Σεπτέμβριο του 2020 και την επανακατάληψη του κτιρίου τον Ιούνιο του 2021.
Την ίδια στιγμή που η καταστολή των καταλήψεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής της στρατηγικής της προληπτικής Αντιεξέγερσης από το κράτος και τους θεσμούς, είναι οι ίδιοι αυτοί θεσμοί που επιτίθενται σε ολόκληρη την κοινωνία με τη βίαιη αναδιάρθρωση και μετασχηματισμό όλων των πεδίων της ανθρώπινης δραστηριότητας. Από την πρόσφατη παράκαμψη του άρθρου 16 για την δημόσια εκπαίδευση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ποινικό κώδικα, την εντεινόμενη ακρίβεια και φτωχοποίηση σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διαρκή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, την απόλυτη υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής μέχρι την εντεινόμενη λεηλασία του φυσικού κόσμου καθώς και τη συγκάλυψη κυκλωμάτων trafficking, το ξέπλυμα βιαστών και παιδοβιαστών και τις γυναικοκτονίες έξω από τα αστυνομικά τμήματα.
Από τη μεριά μας, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση στις καταλήψεις είναι ένα μέρος της επίθεσης που δεχόμαστε όλοι και όλες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους πανεπιστημιακούς χώρους, οπουδήποτε αναπτύσσεται η ανθρώπινη δραστηριότητα. Σε όλους αυτούς τους χώρους όμως, είναι που ανθίζει και η αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και γι’ αυτό τους υπερασπιζόμαστε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας. Μέσα και έξω από τις καταλήψεις και του χώρους αγώνα του αναρχικού κινήματος, στον δρόμο, και σε κάθε πεδίο αγωνιζόμαστε με το όραμα της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης, για την κοινωνική επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ROSA NERA

αναρχικό/ αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια