Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις διωκόμενους/ες της ανοικοδόμησης της Libertatia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΆΛΗΨΗΣ LIBERTATIA ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΙΣΣΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΉ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ

Στις 23 Αυγούστου του 2020 η αστυνομία εισβάλει για τρίτη φορά σε διάστημα ενός χρόνου στον χώρο της κατάληψης Libertatia, κατά τη διάρκεια της κατασκευής της σκεπής, συλλαμβάνοντας 12 συντρόφους και συντρόφισσες και αρπάζοντας για δεύτερη φορά εργαλεία και υλικά απολύτως απαραίτητα για την ανακατασκευή της σκεπής, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τον κόσμο της κατάληψης και να μπλοκάρει το εγχείρημα της ανοικοδόμησης. Όπως όμως έγινε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή, τόσο από τα μέλη της κατάληψης όσο και από τον αλληλέγγυο κόσμο, η κατάληψη Libertatia θα συνεχίσει την πολιτική της παρουσία ο,τι επίθεση και να δεχτεί.

Και έτσι, ο αγώνας της ανοικοδόμησης, τα τελευταία 6 χρόνια συνεχίζεται πεισματικά. Πέραν από τις εργασίες, μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έχουν ολοκληρωθεί τα δύο από τα τρία δικαστήρια των επιθέσεων του κράτους απέναντι στην κατάληψη Libertatia, με τους κατηγορουμένους να κρίνονται αθώοι και πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο εξ αυτών που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απρίλη του 2022, η κατηγορία περί "καταστροφής κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς" έπεσε στο κενό.

Στις 29 Μαρτίου του 2024 λοιπόν, είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο από την τελευταία εισβολή των μπάτσων στις 23/8/20 και οι πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες των συντρόφων είναι οι εξής: παράνομη παρέμβαση - φθορά σε μνημείο και απείθεια για το γεγονός ότι αντανακλαστικά ανεβήκαμε στη σκεπή του κτηρίου.

Με το κεφάλι ψηλά και για άλλη μια φορά ως καταληψίες θα υπερασπιστούμε πολιτικά τον δίκαιο αγώνα της ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia. ο οποίος έχει καταφέρει σημαντικά επιτεύγματα κι έχει αφήσει μια ισχυρή παρακαταθήκη υπεράσπισης (πολιτικής, ηθικής και υλικής) των δομών αγώνα απέναντι στις φασιστικές, κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζουμε πως για τον εμπρησμό της κατάληψης πραγματοποιήθηκε μόνο ένα δικαστήριο-φιάσκο, το οποίο το κράτος επιχείρησε να αποσιωπήσει, με έναν κατηγορούμενο χωρίς στοιχεία εναντίον του, ενώ μέσα σ' όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνολικά 21 συλλήψεις σχετικές με την υπεράσπιση της κατάληψης. Το γεγονός ότι οι μόνες διώξεις για την υπόθεση της Libertatia είναι μόνο εναντίον όσων την έχουν υπερασπιστεί δείχνει και τις διαχρονικές επιλεκτικές συγγένειες μεταξύ κράτους και φασιστών.

Από την κατειλημμένη εδώ και 16 χρόνια Libertatia δηλώνουμε ότι καμία επίθεση δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει. Είμαστε εδώ, συνεχίζοντας τον συνολικό μας αγώνα απέναντι στην μισαλλοδοξία και την βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου. Προτάσσοντας τον κόσμο που θέλουμε να οικοδομήσουμε, έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Γιατί αυτό που ξέρουμε εμείς να κάνουμε, σε αντίθεση με κράτος, κεφάλαιο και φασισμό που σκορπάn καταστροφή και θάνατο, είναι να δημιουργούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

Κατάληψη Libertatia, Μάρτης 2024