Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

Το ξημερώματα του Σαββάτου, 30 Σεπτέμβρη αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην εδώ και 21 χρόνια κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο Κρήτης και συλλάμβάνουν 11 άτομα που βρίσκονται στον χώρο. Μάλιστα, στη διαδικασία της σύλληψης βασανίζουν (δένουν πισθάγκωνα, κλωτσούν σε κεφάλια) συντρόφους ενώ ορμάνε πάνω σε ένα άτομο με αποτέλεσμα αυτός να πέσει από το ύψος της ταράτσας του κτηρίου. Στη συνέχεια, δεν διστάζουν να πνίξουν μια ολόκληρη γειτονιά της πολής στα χημικά το ίδιο πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να καθυστερήσουν την εισαγωγή του χτυπημένου ατόμου σε νοσοκομείο, επιτείνοντας τον βασανισμό του. Τα ένστολα καθάρματα της ΕΛΑΣ, με την πλήρη συναίνεση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και των κρατικών και τοπικών φορεών, μετά και τη μεγάλη πορεία αλλήλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο αλλά και τις κινήσεις αλληλεγγύης στην κατάληψη, συνεχίζουν την επιχείρηση εκφοβισμού προς τον κόσμο του αγώνα με την αναίτια συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτώβρη έξω από τα γραφεία του αθλητικού σωματείου «Τηγανίτης», όπου για δύο ώρες παγίδευσαν 70 περίπου άτομα, απείλησαν με ρίψη δακρυγόνων μέσα σε κλειστό χώρο και πραγματοποίησαν τρεις προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων. Η εισβολή στον Ευαγγελισμό, έγινε την ίδια ώρα που αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν για δευτέρη φορά στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, στην Αθήνα, το όποιο και επαναλειτουργεί αλλά και μετά από τις εκκενώσεις του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Άνω Κάτω Πατησίων και του κοινωνικού κέντρου Ζιζάνια που προηγήθηκαν τον τελευταίο μόνο μήνα.

Την ίδια στιγμή που η καταστολή των καταλήψεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής της στρατηγικής της προληπτικής Αντιεξέγερσης από το κράτος και τους θεσμούς, είναι οι ίδιοι αυτοί θεσμοί που επιτίθενται σε ολόκληρη την κοινωνία με τη συνδρομή της αντεπανασταστικής τους εφεδρείας. Από το αντεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι, την εντεινόμενη ακρίβεια και φτωχοποίηση σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, τη διαρκή υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, την απόλυτη υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, μέχρι την εγκληματική διαχείριση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμύρων που όχι μόνο ενέτειναν τη λεηλατήση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά είχαν ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος άνθρωπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και 19 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς, καθώς και τα εθνικιστικά αφηγήματα που ακολούθησαν,πριμοδοτώντας τις φασιστικές γκρούπες και καλλιεργώντας τα συντηρητικά ανακλαστικά δίνοντας το πράσινο φωςσε νεοναζί ‘’κυνηγούς κεφαλών’’ να κινούνται ανενόχλητοι στην περιοχή του Έβρου, να απαγάγουν και να βασανίζουν τους εκτοπισμένους, να επιτίθονται στον χώρο Αναγνωστήριο του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη και να δολοφονούν τον μετανάστη εργάτη Σεράζ Σιάζ στον Περισσό.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση στις καταλήψεις είναι ένα μέρος της επίθεσης που δεχόμαστε όλοι και όλες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους πανεπιστημιακούς χώρους, οπουδήποτε αναπτύσσεται η ανθρώπινη δραστηριότητα. Σε όλους αυτούς τους χώρους όμως, είναι που ανθίζει και η αντίσταση, η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και γι’ αυτό τους υπερασπιζόμαστε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας. Μέσα και έξω από τις καταλήψεις και του χώρους αγώνα του αναρχικού κινήματος, στον δρόμο, και σε κάθε πεδίο αγωνιζόμαστε με το όραμα της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης, για την κοινωνική επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

 

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ,ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ,

ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

 

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ 11 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις:

Πέμπτη 5 Οκτώβρη | Προπύλαια | 18.00


Πρόσφατα άρθρα