Ξημερώνει η 18η μέρα κατάληψης της πρυτανείας ΕΚΠΑ, παρόλο που σε όλο αυτό το διάστημα επιχειρείται να εκβιαστεί η αναγκαστική εγκατάλειψη της από την συνέλευση φοιτητών/τριών σπουδαστριών/των και αλληλέγγυου κόσμου μέσα από μια επιχείρηση περικύκλωσης και αποκλεισμού της από την αστυνομία, συκοφάντησης και απομόνωσης της, την στέρηση των στοιχειωδών όρων διαβίωσης (φαγητό, θέρμανση, φάρμακα) και επικοινωνίας, με την απαγόρευση εισόδου δημοσιογράφων, δικηγόρων, τον τραμπουκισμό και τις δεκάδες προσαγωγές αλληλέγγυου κόσμου, καθώς και το λιντσάρισμα συναγωνιστή που επιχείρησε να μας αφήσει τρόφιμα. Αυτός ο σχεδιασμός απέτυχε και η αλληλεγγύη του κόσμου κατάφερε να συνεχιστεί το κέντρο αγώνα της πρυτανείας. Μπροστά στη συνεχιζόμενη διαδρομή αυτού του εγχειρήματος της κατειλημμένης πρυτανείας, στο πλευρό και των υπολοίπων καταλήψεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και θεατρικών σκηνών, το κράτος μη ελπίζοντας πια σε μια επιτυχία επιχείρησης περικύκλωσης και αποκλεισμού της με αστυνομικό κλοιό, ο οποίος πραγματοποιούταν τόσο καιρό με την έγκριση του πρύτανη, προχωρά στο σχεδιασμό βίαιης εισβολής και εκκένωσης της κατάληψης. Γι’ αυτόν τον σκοπό ζητήθηκε η δημόσια συγκατάθεση του πρύτανη, κάτι που έγινε με ανακοίνωσή του σήμερα στις εφημερίδες. Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχιση του φοιτητικού, σπουδαστικού, καλλιτεχνικού και ευρύτερου ταξικού και κοινωνικού αγώνα.
Η αστυνομία με την έγκριση του πρύτανη είναι αυτή που παρεμποδίζει εδώ και 18 μέρες την ελευθερία της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του πανεπιστημίου. Το πανεπιστημιακό άσυλο και η υπεράσπιση του είναι αδιαπραγμάτευτα.
Καλούμε λοιπόν τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης να βρίσκονται σε εγρήγορση. Είμαστε εδώ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ , ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

Συνέλευση φοιτητών/τριων, σπουδαστριών/των & αλληλέγγυων της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

 
 

Πρόσφατα άρθρα