ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Στις 16 Μαρτη, εν μέσω των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, η Mundo Nuevo, στη Θεσσαλονίκη, ανακαταλαμβάνεται. Η κατάληψη είχε εκκενωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας της 28ης Νοέμβρη, μετά από 7 χρόνια ζωής και αγώνα. Σύντροφοι και συντρόφισσες, λοιπόν, εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων εσπάσαν την τρομοκρατία και ανακατέλαβαν το κτήριο που φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάμερες και συναγερμούς. Λίγο μετά την ανακατάληψη, και ενώ ήδη πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί σε αλληλεγγύη, μετά το τέλος της διαδήλωσης η αστυνομία προχώρησε σε επέμβαση στον χώρο, συλλαμβάνοντας όσες και όσους ήταν μέσα, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών στη γειτονια του κέντρου της πόλης.
Το τελευταίο διάστημα, χιλιάδες κόσμου βγαίξει ξανά και ξανά στον δρόμο για να διαδηλώσει ενάντια στην κρατική δολοφονία στα Τεμπη. Είναι καταφανές πλέον, για τη μεγαλη κοινωνική πλειοψηφεία ότι κράτος και κεφάλαιο δεν υπολογίζουν, όπως και ποτέ δεν υπολόγιζαν την ανθρώπινη ζωή σε όλα τα επίπεδα. Ο κατακερματισμός της δημόσιας υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας, η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας , οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημοσίων πεδίων, η επίθεση στους δημόσιους χώρους, οι δολοφονίες των Ρομα Φραγκούλη και Σαμπάνη, οι επαναπροωθήσεις και οι πνιγμοί μεταναστών στα σύνορα και στα νερά του Αιγαίου και η άγρια καταστολή των αγωνιζομένων στο δρόμο είναι μερικά παραδείγματα της δολοφονικής διαχείρισης κράτους και κεφαλαίου στις ζωές των από τα κάτω. Αποτελεί μονόδρομος, για όλους εμάς τους καταπιεσμένους να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω εξαθλίωση και τον κατακερματισμό των ζώων μας, να ενδυναμώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις των καιρών μας με καταλήψεις, συγκρούσεις, απεργίες.
Ήδη μετράμε δέκα μέρες μαζικών και μαχητικών διαδηλώσεων που χιλιάδες άνθρωποι με σύνθημα: το κράτος δολοφονεί, υπερασπίζονται τη ζωή και αγωνίζονται έμπρακτα για να ανατραπεί η προδιαγεγραμμένη τύχη που θέλουν οι καταπιεστές μας να έχουμε. Εν μεσω αυτών των μεγαλειώδων κινητοποιήσεων και ενώ η κατειλημμένη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ,από φοιτητές και σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, μέτρα ήδη εφτά μέρες ενάντια στους αποκλεισμούς και την τρομοκρατία που θέλει να σπείρει το κράτος ενάντια στους αγωνιζόμενους η ανακατάληψη της Mundo Nuevo έρχεται να δηλώσει αυτό που ακούγεται εδώ και τόσες μέρες. Δεν τους φοβόμαστε, δεν είναι ανίκητοι. Ως αναρχικοί αγωνιστές θα βάζουμε συνεχώς αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Το κράτος και το κεφάλαιο το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι τρομοκρατία, εξαθλίωση και θάνατο. Αγώνας για ζωή και ελευθερία για την κοινωνική επανάσταση μέχρι την αταξική κοινωνία.


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ- Πανελλαδική πορεία υπεράσπισης της κατάληψης

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

 

IMG 1b549d8bbee094c3c8198492f0978d4b V