ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 26/1/2023 17:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στις 17/12/2022 υπογράφεται το προεδρικό διάταγμα (85/22 ΦΕΚ 232/17-12-22), βάσει του οποίου τα πτυχία όλων των καλλιτεχνικών σχολών (δημόσιων, ημιδημόσιων και ιδιωτικών) εξισώνονται με τα απολυτήρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διαβάθμιση των σπουδών μας σε ΤΕ όχι μόνο δεν ισχύει από το 2003, αλλά με το παρόν διάταγμα επικυρώνεται η υποβάθμιση σε ΔΕ. Το κύμα των διεκδικήσεων για διαβάθμιση των σπουδών μας απαντάται με την μέγιστη δυνατή υποβάθμιση από την μεριά του κρατικού μηχανισμού. Οι προεκτάσεις του παραπάνω διατάγματος διαφαίνονται στην απο δω και στο εξής μηδαμινή μας δυνατότητα μετεκπαίδευσης και φυσικά στον ευτελισμό της εργασίας μας, με την ανιδείκευτη εργασία να αποτελεί άμεση συνέπεια.

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / National Theatre of Northern Greece τελεί υπό κατάληψη από την Δευτέρα 09/01.

Η επίθεση στην παιδεία και στην τέχνη είναι επίθεση στον άνθρωπο, καθώς ανέκαθεν αποτελούσαν προϋποθέσεις για μια ζωή πιο υποφερτή, για μια ζωή καλύτερη. Γι’ αυτό μας χτυπούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Την άμεση απόσυρση του ΠΔ 85/2022.
- Την αναβάθμιση των Πτυχίων μας. Δημιουργία ειδικής βαθμίδας ΤΕ καλλιτεχνών για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
- Την παροχή Σίτισης, Στέγασης, Μειωμένου Κόμιστρου και λοιπών Φοιτητικών δικαιωμάτων.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τους συλλόγους και όλους τους ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας σε πορεία διαμαρτυρίας Πέμπτη 26/1/2023 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

afisa spoudastes kratikou poreia 26012023

 

 

Αναδημοσίευση από την σελίδα των σπουδαστών/ριών