ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ 09:00

Σήμερα (Τετάρτη 6/5) πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην ημερίδα που διοργάνωνε η δημοτική και πρυτανική αρχή με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατά την οποία θα παρουσιάζονταν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα μία εκ των οποίων ήταν η CNH. Η CNH έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με το γενοκτονικό κράτος του Ισραήλ χτίζοντας το τείχος ασφάλειας στην Δυτική όχθη, κατεδαφίζοντας Παλαιστινιακούς οικισμούς και οικοδομώντας αντίστοιχους ισραηλινούς. Η συστράτευση του μαφιόζου δημάρχου Μπέου και του εντολοδόχου της ΝΔ πρύτανη Μπιλλίνη με τους ιμπεριαλιστές και σφαγείς λαών και οι πολεμοχαρείς φιέστες ακυρώθηκαν στην πράξη για άλλη μια φορά από την μαχητική παρέμβαση του κινήματος
Σε αυτήν συμμετείχαμε ως Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-ριών Βόλου μαζί με τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου και τον φοιτητικό σύλλογο ιχθυολογίας και διά της δυναμικής παρουσίας μας παρεμποδίστηκε η διεξαγωγή της εκδήλωσης. Δύο ώρες μετά, κατά την συγκροτημένη αποχώρηση μας, κατασταλτικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και περικύκλωσαν όλους τους δρόμους πέριξ της λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου όπου μια μεγάλη μάζα κόσμου κατέληξε προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση για την αυριανή δίκη των μπάτσων-βασανιστών του Βασίλη Μάγγου. Έπειτα από το ξεφτίλισμα της δημοτικής και πρυτανικής αρχής εκκινήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για να αποκαταστήσει την <<ασφάλεια>> στην πόλη που βασιλεύει το αμερικανικό και ισραηλινό κεφάλαιο, η ΑΓΕΤ-lafarge και η καταστολή του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στην πόλη που ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε και οδηγήθηκε στον θάνατο από τους ίδιους μπάτσους που σήμερα μας απειλούσαν με συλλήψεις επειδή υπερασπιστήκαμε το δίκαιο και δεν αφήσαμε την πόλη μας να γίνει ορμητήριο του πολέμου. Οι κατασταλτικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον μας και επιδίωξαν να εισβάλουν στον προαναφερθέντα πολιτικό χώρο, όπου και καταφέραμε να τις απωθήσουμε. Τελικά η πίεση του αλληλέγγυου κόσμου που συγκεντρώθηκε αντανακλαστικά οδήγησε στην αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και την έξοδο των 30 αγωνιστών/-ριών μετά από τον πολύωρο εγκλωβισμό μας. Πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ακολούθησε αντικατασταλτική πορεία στο κέντρο της πόλης με την συμμετοχή 100 αγωνιστών/-ριών.
Κινητοποιήσεις σαν την σημερινή αποδεικνύουν πως ο κόσμος του αγώνα θα σταθεί ανάχωμα με κάθε τρόπο στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου, στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι ζωές των λαών.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Βόλου